2022-08-01 232 浏览
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 南亭中环苏豪士丹顿街55号地下✦ 月见•免治软骨鸡肉棒✦ 厚切牛舌芯✦ 烧白鳝✦ 银雪鱼✦ 广岛蚝✦ 鸡翼✦ 鸡肾✦ 烧豆腐✦ 烧鸡泡鱼干✦ 烧饭团(三文鱼、明太子)✦ 鲜野菜条✦ 日本抹茶可乐✦ 巨峰梳打店面虽然唔大,但好有日本传统居酒屋感觉,服务都好好。坐低无耐就会先上野菜条,新鲜好食嘅,但注意唔系免费。然后食物方面都好出色,即叫即烧,调味又刚刚好,特别钟情免治软骨鸡肉棒,鸡肉棒入面有少少软骨,口感有层次,点埋佢个汁同生鸡蛋感觉更加嫩滑!厚切牛舌芯真系唔可以唔叫,唔叫你就走宝啦!超厚身劲爽口,食落啖啖肉但系又keep到肉汁,真系好正!仲有一样都一定要叫,就系烧白鳝,烧到皮脆脆,食落无乜骨,肉质带少少弹牙,然后有种鱼油脂香味,超高质!烧饭团又系唔可以错过,喜欢饭焦感觉嘅一定会钟意,外脆内软好good good。其他食物其实都好好味,不过就留返大家亲身体验试下,唔形容太多(๑˃̵ᴗ˂̵)

☆ 南亭

✦ 鸡翼
✦ 鸡肾

✦ 烧豆腐
✦ 烧鸡泡鱼干

✦ 烧饭团(三文鱼、明太子)

✦ 鲜野菜条

✦ 日本抹茶可乐
✦ 巨峰梳打

店面虽然唔大,但好有日本传统居酒屋感觉,服务都好好。
坐低无耐就会先上野菜条,新鲜好食嘅,但注意唔系免费。
  • 厚烧牛舌芯