2023-07-25
行完海港城,想去返啲小店食,所以去返地铁站L5出口见到有一间地舖台湾嘢,就试吓。入面好像置身在台湾一样,非常之有气氛。最钟意佢呢度啲台湾面可以自订,我平时觉得牛肉面比较辣,这里有得选择淡口味的牛肉面,非常适合我。呢度仲有得叫青菜,食落去很清甜,非常新鲜,非常之健康。如果细食的人,其实一个卤肉饭已经很够,卤肉很香滑,酱汁调校得刚刚好。卤水蛋亦都非常之入味。半斤半肉牛肉面真系要叫,因为牛腱非常单眼,牛筋非常爽滑,面条亦都很挂汁。只糖心蛋都非常之入味。跟餐仲可以叫甜不辣,非常之开胃的小食,真的一点也不辣凉拌麻辣牛腱非常之过瘾,虽然真的很辣,但是细细粒细细粒很过瘾。冬瓜柠檬茶跟餐只不过系加$10 ,可以解除麻辣之余,又非常之适合夏天。嚟得呢度食,就一定要叫佢个仙草雪糕芋圆,食落去真的非常之新鲜,食得出芋圆是即日制造,很Q弹。而且带任何汤面,都只不过系加$28 ,喺出边糖水舖点会食到净系$28嘅芋圆甜品。
见到有一间地舖台湾嘢,就试吓。
入面好像置身在台湾一样,非常之有气氛。
呢度仲有得叫青菜,食落去很清甜,非常新鲜,非常之健康。
跟餐仲可以叫甜不辣,非常之开胃的小食,真的一点也不辣