2018-12-04 247 浏览
之前听同事讲沙田有间食fusion菜好正,所以今日收工约咗家姐一齐去试下,餐厅位置其实都好方便,搭马铁去石门站然后行十几分钟就到!去到门口发觉佢系一间酒吧餐厅既设计,而且设有outdoor座位,如果天气凉,一大班可以坐系外面饮下酒吹下水确实好舒服!不过我地去到个阵outdoor已满,所以唯有坐入面!之后我地拿拿声叫嘢食,因为已好肚饿,首先上菜系有机番茄水牛芝士沙津,佢地既有机番茄真系好甜好多汁,再配埋自家制香草汁同水牛芝士,成个沙津食完变得更开胃之后上既主菜系是日精选刺身拼盆,所有食材都系由日本同加拿大空运到港,绝对新鲜,首先要讲佢既海胆来自加拿大,成旧糯米糍咁大旧,食落鲜味十足,一点腥味都冇,加上有少少海水味,一个字”正”而佢既带子成个金币咁大,又大又厚,肉质鲜嫩,但最有惊喜系三文鱼腩同吞拿鱼腩,每一块刺身既油脂同鱼肉比例比例都刚刚好,有一种入口即溶既感觉最后我地再叫咗个意式烧春鸡配红酒烧汁,首先佢鸡肉烧得刚刚好,配上佢地特制既红酒汁同热辣辣既脆香薯条,简值人生一大享受!
,如果天气凉,一大班可以坐系外面饮下酒吹下水确实好舒服
!不过我地去到个阵outdoor已满,所以唯有坐入面

之后我地拿拿声叫嘢食
,因为已好肚饿,首先上菜系有机番茄水牛芝士沙津

之后上既主菜系是日精选刺身拼盆
,所有食材都系由日本同加拿大空运到港,绝对新鲜
,一个字”正”而佢既带子成个金币咁大

最后我地再叫咗个意式烧春鸡配红酒烧汁
,首先佢鸡肉烧得刚刚好
,配上佢地特制既红酒汁同热辣辣既脆香薯条,简值人生一大享受