2023-07-03
📍Romanova Bakery 有无朋友仔好钟意食开心果口味既甜品?最近喺k11 art mall发现到一间传统俄罗斯蜂蜜千层蛋糕有开心果口味,超香浓有惊喜,佢地系Medovik(蜜糖蛋糕),以前俄罗斯皇室成员都会食嘅蜜糖蛋糕,唔会有饱滞嘅感觉,反而有香甜嘅蜜糖味🍯👅 Pistachio Medovik 蛋糕既忌廉好香滑,带住好浓既开心果味,软滑嘅忌廉上面仲有粒粒嘅开心果粒,切落去层次好分明,一共有六层,每一层都有蜜糖味,佢嘅感觉唔似蛋糕,反而系似饼干,但又唔会干,好特别,整体感觉都唔会好甜👍🏻除咗开心果口味之外,佢哋仲有好多款其他口味,例如杂莓,朱古力,抹茶或者椰子等等,想一次过试哂佢哋王牌既话可以拣Quarter Cake,有四种热卖嘅口味😋
👅 Pistachio Medovik