2022-10-12
🔸️Bistecca Italian Steak House 🌍西式📍中环兰桂坊15号协兴大厦2楼呢间一直bookmark左要去试牛,个个都话牛好出色。甘岩朋友生日就请佢去食个semi-buffet ,因为lunch 都可以好抵甘加钱要试佢既牛扒,开心呢!好耐无去兰桂坊,真系变左好多呢。🗨️ Semi buffet from the table $178每人位位$178,唔过份,可以自由选择加唔加main course,待应都好好好,唔会迫你一定要选。我见在场有啲都无叫~款式一共21款,但食物味道黎讲只有一两款我比较钟意~其实食ham都抵番晒,沙律菜都新鲜,无啡黄烂叶,抵赞!生果每款都好甜好好食,甜品只有两款,分别系tiramisu 同brownies 。只可以话去得意大利餐厅食既tiramisu 唔会伏,呢间仲要系好味既!🗨️ Argentinian Grass Fed Steak $17810oz 牛扒配薯条,叫左medium rare,煎得非常到位,满意!牛味香,加少少盐就够味了,呢个价就试到,真系好抵呀!因为朋友生日,所以喺我openrice 订位嘅时候写低左,其实只系希望佢会比个靓
📍中环兰桂坊15号协兴大厦2楼
好耐无去兰桂坊,真系变左好多呢。
因为朋友生日,所以喺我openrice 订位嘅时候写低左,其实只系希望佢会比个靓啲既位置。点知食到差唔多,经理(应该系)就捧左birthday cake写埋靓靓 happy birthday 比我朋友。其实入面既tiramisu browines 系黎自出面buffet,但真系冇谂过佢有呢个惊喜,非常贴心!
仲要赞两位待应们,好勤力斟水,收空碟都非常快,抵赞!
平日去食餐厅唔full ,希望佢地挨得住,我下次再黎过👍🏻👍🏻