2018-09-28
同好朋友庆生, 餐厅绝对不能马虎每次经过Fukuro都总会见到人排队等位今日难得放半日假, 决定要去试一试!!可能因为早到既关系, 6点等左一阵就入到去餐厅坐位较少, 迟到的话恐怕就要等一段比较长既时间喇~环境灯光虽然偏向昏暗但非常有格调仲可以睇到厨师烹调过程添~~之前爬文见大家都推介Crispy Caramel Butter Corn, 果然系名不虚传焦糖及牛油香味相当诱人外层烤得金黄香脆内里keep到juicy多汁, 非常perfect!!再来一碟清酒煮蚬, 清香鲜甜配埋Sake不禁有半醉感觉~~松脆天妇罗 + spicy mayo酱汁, 微辣香口Wagya Zabuton 牛味香浓, 火喉调控啱啱好, 唔会太熟, 好食!!由于是庆生的关系, 生日甜品少不了呢款Monaka Ice Cream Sandwich是唯一的选择不过都无令我地失望! 奶茶味清香, 威化又够脆~ 上面仲印有餐厅logo, 好特别 总括而言, 价钱虽然偏贵, 但食物质素高, 大时大节肯定会再encore!
每次经过Fukuro都总会见到人排队等位
今日难得放半日假, 决定要去试一试!!
可能因为早到既关系, 6点等左一阵就入到去
餐厅坐位较少, 迟到的话恐怕就要等一段比较长既时间喇~
环境灯光虽然偏向昏暗但非常有格调
仲可以睇到厨师烹调过程添~~
果然系名不虚传
焦糖及牛油香味相当诱人
外层烤得金黄香脆
内里keep到juicy多汁, 非常perfect!!
再来一碟清酒煮蚬, 清香鲜甜
配埋Sake不禁有半醉感觉~~
松脆天妇罗 + spicy mayo酱汁, 微辣香口
由于是庆生的关系, 生日甜品少不了
不过都无令我地失望!
[其实仲食左蟹肉乌冬, 不过唔记得影相呀 >.<]