2017-08-14
未来99生日指定要食韩国野。韩国野真系考起我,因为喺我印象韩国野系贵夹唔饱嘅韩烧、热气到爆嘅炸鸡、屋企都煮到嘅部队锅或者平平无奇嘅石锅饭,都唔知有乜好食。即刻揾食家介绍,就黎咗呢间狎鸥亭居酒屋。先上菠萝椰子丽塔解解渴。本身睇到张相系沙冰咁嘅样就已经非常hesitate,因为唔太喜欢太冰冻,但太口渴所以照搏一捕!点知比我搏到原来唔系沙冰,仲要冰凉感系刚刚好!菠萝加椰子少少甜味,配埋Hite嘅小小酒味,非常适合女仔口味!韩式炸酱面啲酱料好够,不过面嘅份量就少啲,夹两碗就无晒,搅到我净系食到料。我食到有薯仔同疑似冬菇片,炸酱味道又甜甜地,清清凉凉,几开胃。平常食炒杂菜粉丝,味道好分离。杂菜还杂菜,粉丝还粉丝。呢度嘅炒粉丝,系表现到何为融入,原来粉丝都可以入味。烤猪肉系惊喜,无谂过猪肉都有松软嘅肉质但绝对唔系梳打粉𠮶种质素。韩烧烤肉唔洗自己烤,仲可以用埋生菜同辣酱包。烧过嘅猪肉,加埋烧酱,系带出到猪味。辣鲍鱼海鲜锅系诚意之作,因为海洋份量好足。除咗鲍鱼,仲有原只蟹、虾、鱿鱼、三文鱼、扇贝、青口,仲有少量蔬菜萝白、金菇同萝卜。就咁列晒有咩料出黎都觉得劲满足!虽然系叫辣海鲜锅,但系佢其实唔系好辣,
辣鲍鱼海鲜锅系诚意之作,因为海洋份量好足。除咗鲍鱼,仲有原只蟹、虾、鱿鱼、三文鱼、扇贝、青口,仲有少量蔬菜萝白、金菇同萝卜。就咁列晒有咩料出黎都觉得劲满足!虽然系叫辣海鲜锅,但系佢其实唔系好辣,系少少辣刺激到啲鲜味出黎。海鲜方面,大部份都新鲜嘅,唯独蟹系有少少 太熟,令到啲肉好散。成餐饭最满足系呢个海鲜锅!
未来99好满意呢餐饭呢!呢个海鲜锅相信会系我encore 嘅原因。