2023-10-27 82 浏览
#🔙回头率:5/10🌈性价比:5/10因为工作而入铜锣湾,差唔多9点既时间经过一个小公园既时候,见到一间著咗灯既小餐厅🏮就入咗去试了~*・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:*・・*:.。..。.:*・———————————————🍴:招牌大阪土手烧牛舌(大)😋因为写明系招牌而且列系餐厅推荐位置,所以叫左一份试。入面除左牛舌粒之外,仲有几件大根~酱汁味浓,惟牛舌未完全入到味,有少少落差感。不过大根就完全入味,每口咬落到有丰富既汁水。$78一碗,不论味道还是份量,都属性价比高~🈵 7/ 10🍴:日式清酒煮蚬/沙白😋重要既野要讲三次‼️真系好好食!好好食!好好食!order完都真系等咗少少时间先上菜,期间见到厨师一直好认真试味(我估应该就系试紧我order既餐点?)首先真系好赞~厨师认真既态度😚其次系呢个煮蚬,汤底极度鲜甜,咸甜平均,沙白鲜甜,同埋一定要趁热饮🤩性价比极高既一款餐点~🈵 10/10🍴:盐烧牛舌心😋order咗三款食物,串烧系最先上菜~吾知道系咪因为第一口就系食佢,系非常之咸🤣不过写到明盐烧牛舌心,所以咸都系无问题既~我认为少盐再加翻少少少少甜酱油,会比较适合我个人既
#

🔙回头率:5/10
🌈性价比:5/10

———————————————

🍴:招牌大阪土手烧牛舌(大)
🈵 7/ 10

🍴:日式清酒煮蚬/沙白
🈵 10/10
日式清酒煮蚬/沙白

🍴:盐烧牛舌心
😋order咗三款食物,串烧系最先上菜~吾知道系咪因为第一口就系食佢,系非常之咸🤣不过写到明盐烧牛舌心,所以咸都系无问题既~我认为少盐再加翻少少少少甜酱油,会比较适合我个人既口味~价钱相比上面两款餐点为颇贵~
🈵 5 /10

🍴:Suntory生啤
😋叫左两杯Suntory生啤,原来有第二杯半价~起初以为500ml但目测系250ml~适合我呢种少饮啤酒但又想饮少少既女孩子,不过同行既朋友就认为吾算好新鲜,感觉应该桶啤酒都开左一少段时间
🈵 6 /10

🍽: 岳川串扬 (铜锣湾)
📍 铜锣湾摩理臣山道8号地舖

##岳川串扬 #hkfoodie #hkcafe #hkfoodblogger #hkfood #foodie #foodiehk #jordan #美食 #香港好去处 #香港美食 #香港加油 #铜锣湾美食 #佐敦 #异国料理 #异国风情 #印度 #印度菜 #印尼 #异国美食 #npo #非牟利机构 #支持非牟利机构 #非牟利房社企 #香港茶餐厅 #新界好去处 #居酒屋
2023-10-26
日式清酒煮蚬/沙白