2018-05-21
一家人庆祝母亲节就拣左呢间系the one新开既法国餐厅 阿妹话要带妈妈黎试下呢度既法式crepe 我地就bk左6点半烟三文鱼荞麦饼饼皮好薄好烟韧 将中间只蛋打晕 蛋汁慢慢流入菠菜堆之中 再包埋烟三文鱼食 感觉健康又饱肚煎封芝麻吞拿鱼吞拿鱼沾满芝麻既外层轻轻煎封过 而内里就保持系刺身既状态 仲配上粒粒蜜桃 系一碟开胃小菜香烧鸡肉扁意粉比较普通既一款菜式 但系水准都几高 煮到好入味百味龙虾烩饭特登黎庆祝母亲节 就谂住叫个龙虾饭黎影下相 本来期望都唔高 以为都系得个样 好睇唔好食 点知食落发现水准比我想像中高自家制提拉米苏在场见到好多人叫 所以我地都叫番个黎试下味 咖啡味好突岀 口感好软滑 好岩我口味法式可丽饼有成十二款可以拣 阿妹就拣左呢个新鲜蓝莓.红果酱.雪糕crepe 皮薄得黎又软绵绵 加埋雪糕同果酱 酸甜交集 好好味 岀面d街边小食真系无得比 试过一定会番转头 就算妈妈本来唔好甜品都话好好味叫左几杯鲜榨果汁沙冰 果然好新鲜
烟三文鱼荞麦饼
煎封芝麻吞拿鱼