餐厅: 滾得囍宮廷火鍋小炒
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-09-15 58 浏览
一年四季都心思思好想打边炉,果日碌IG碌到一间好有气派嘅打边炉店,充满中国传统宫廷古典风格,除左沿用清朝皇宫嘅装横外,更有气派十足嘅龙纹锅炉、青花瓷器、圣旨餐牌等,好IGable!🤩汤底方面有康熙花胶鸡汤锅、凤梨冬阴功汤锅、四川茶皇麻辣鸭血汤锅、椰子藏鸡汤锅可以拣,而我哋就拣咗康熙花胶鸡汤锅,半只鸡同花胶系分开上嘅,一上枱见到大大碟花胶即刻心心眼😍!花胶鸡汤饮落味道鲜甜又浓郁,鸡肉食落好嫩滑,雪白色嘅花胶好厚身食落仲好弹牙,店员提我哋打边炉前要先尝尝个汤底!😬打边炉除咗一个靓汤底之外又点少得一盘靓牛肉呢?店员就推荐咗我哋食手切本地牛颈脊(细),每片牛颈脊切得厚薄均匀,放入锅底来回烫几下就食得,食落牛味够哂浓,一片接一片真系食到停唔到口!🤤当然唔少得滚得囍宫廷饺子拼盘,一盘就可以试哂5款口味🥟,包括:芝士一口饺、芋泥猪肉饺、韭菜猪肉饺、黑松露野菌饺、菜苗带子饺,全部都大大只又馅料劲丰富!my pick:黑松露野菌饺,黑松露菌香好浓好突出🍄!打边炉打到咁上下一定要食番啲蔬菜中和一下油腻感,🥬滚得囍丰盛杂菜拼盘就岩哂啦,一盘巳经有齐时令蔬菜、粟米、蕃茄、莲藕片、木耳等,份量仲要好多!最后仲o

汤底方面有康熙花胶鸡汤锅、凤梨冬阴功汤锅、四川茶皇麻辣鸭血汤锅、椰子藏鸡汤锅可以拣,而我哋就拣咗康熙花胶鸡汤锅,半只鸡同花胶系分开上嘅,一上枱见到大大碟花胶即刻心心眼😍!花胶鸡汤饮落味道鲜甜又浓郁,鸡肉食落好嫩滑,雪白色嘅花胶好厚身食落仲好弹牙,店员提我哋打边炉前要先尝尝个汤底!😬打边炉除咗一个靓汤底之外又点少得一盘靓牛肉呢?店员就推荐咗我哋食手切本地牛颈脊(细),每片牛颈脊切得厚薄均匀,放入锅底来回烫几下就食得,食落牛味够哂浓,一片接一片真系食到停唔到口!🤤当然唔少得滚得囍宫廷饺子拼盘,一盘就可以试哂5款口味🥟,包括:芝士一口饺、芋泥猪肉饺、韭菜猪肉饺、黑松露野菌饺、菜苗带子饺,全部都大大只又馅料劲丰富!my pick:黑松露野菌饺,黑松露菌香好浓好突出🍄!打边炉打到咁上下一定要食番啲蔬菜中和一下油腻感,🥬滚得囍丰盛杂菜拼盘就岩哂啦,一盘巳经有齐时令蔬菜、粟米、蕃茄、莲藕片、木耳等,份量仲要好多!最后仲order咗黄金双拼配上秘制咸蛋黄酱,黄金炸鱼皮配黄金响铃呢个组合真系冇得输⭐️!咸蛋黄酱均匀扫上炸鱼皮同响铃表面并呈流沙状态,每旧都充满咸蛋香味,食落好酥脆,虽然邪恶感十足但呢个系必点啊!✨

滚得囍宫廷火锅小炒
📍北角马宝道33号宝马花园1楼116-125号舖