2024-06-03
星期日系中环觅食,发现原来附近好多餐厅星期日都唔开门😰🔒已经好肚饿,就求其喺附近揾咗一间茶餐厅,见啲凳都好似坐得几舒服,就入去试吓😎豉油皇厚切猪扒肠仔炒公仔面 $68见到个名觉得好吸引就嗌咗,一上枱真系太香,唔记得咗影相就已经切咗块猪扒🤣🤣块猪扒煎得几淋,同几入味🐷肠仔就系正常厨师肠,不过个公仔面就略嫌太重豉油,太咸了,系相入边都见到啲色水好深,所以就系呢度扣咗少少分😰咸牛肉鸡蛋三文治 (烘底) $42等到2 点半,就系为咗叫佢个下午茶餐,识叫一定系叫蛋牛治🥪我就加多咗$2 要埋烘底,块面包系厚切,烘得啱啱好,脆卜卜,炒蛋同咸牛肉仲系热辣辣,炒蛋中和咗牛肉嘅咸味,而且好足料,就咁食一边已经饱咗一半🤰🏻🤣炼奶西多士 $38系最邪恶嘅西多士呀🤤😈西多炸得好脆,切开咗4 旧嚟炸,所以每一啖都可以食到脆嘅边皮,外面嘅炼奶同牛油俾热辣辣嘅西多整溶咗,然后咬落去仲有花生酱夹心陷,我就系要呢啲味道🫵🏻😍钟意食甜嘢嘅你哋,一定要嚟试下佢!.总括嚟讲,以茶餐厅水准呢间食物质素几好,而且环境舒适,系附近唔知食咩又唔想食太贵嘅,都可以嚟试下😉
豉油皇厚切猪扒肠仔炒公仔面 $68
咸牛肉鸡蛋三文治 (烘底) $42