2017-11-29
今晚又黎荃湾揾食,之前见人介绍呢间吉烈牛但要自己烧既餐厅,已经觉得好有趣,所以今日黎试试佢咩玩法同朋友商量后,最终都系一人一份吉烈牛,因为我地两个都想边食边做下野,咁样好似冇咁罪恶感一上枱,坚系得意㖞,旧牛系生但比炸好既吉烈粉包住,一人一个炉仔,上面有旧肥油,比你搽下块板先烧吉烈牛,跟住即刻烧块试下先,个吉列牛好好味,好有牛味,同埋因为油脂比较多,所以烧耐d都仲好淋。我本身食开牛扒都钟意食5成熟,但依个牛我觉得烧熟d先会好味d, 因为个吉列外层会脆d,如果烧得唔够熟反而好难咬开, 跟住加$38可以有碗饭,一只溏心蛋同一碗昆布汤,个流心蛋好好味但樱花昆布汤就好败笔,可能我唔系好钟意樱花味,总之一饮好怪,唔识形容系咩味,总之唔好味总括黎讲,个汤你当装饰,其余都值得一试咁既价钱真系可以呀
总括黎讲,个汤你当装饰,其余都值得一试咁既价钱真系可以呀
吉烈牛