🔮招牌酸菜鱼 上菜时有阵阵的酸菜汤香味,原来汤底用骨头和鱼熬超过三小时,清甜浓郁,最正系鱼片份量好多有成十几片,最紧要系全部都系冇骨㗎!非常爽滑鲜嫩,酸菜不但够酸,而且爽脆,还有很配菜,海带丝,豆干皮,娃娃菜,芽菜等, 底部还很特别配以宽粉,大大条,烟靭又有口感,绝对够两个女生的份量呀! 性价比很高呢! 🔮麻辣豆腐串配肥肠 完全系必试小食呀!风琴豆腐好大串,最正系豆腐索哂麻辣汤底嘅精华,豆腐表面有香口又唔淋滋滋,一咬落去汤汁爆晒出嚟,稍稍麻辣更惹味!真系好正!小卤肥肠口感软腍,卤汁入味又无骚味,这两款小食真得很出色呀!🔮红糖糍粑 这款红糖糍粑可以算系我系香港食过暂时最好食的!糯米面团成长条状,炸熟后之后再淋上红糖酱,入口烟韧香口,红糖带清甜,一D都唔油腻!推介👍 🔮西柚茉莉花茶 有果味又带茶香,清新减腻! 一直都知道同事们很喜欢外卖川婆婆做lunch,今次一试终于明白了点解呢间小店回会喺公司班OL嘅嘅外卖list上面喇!
🔮招牌酸菜鱼

🔮麻辣豆腐串配肥肠

🔮红糖糍粑

🔮西柚茉莉花茶

有果味又带茶香,清新减腻!

麻辣豆腐串
西柚茉莉花茶