2021-05-29
讲起食卷物,相信唔少人都对呢间餐厅几熟悉😆 以前喺观塘已经好出名,三四年前都帮衬过佢,已经觉得佢啲卷物好创新好好食,估唔到而家开多咗两间分店,上星期去荃湾嘅时候特登再帮衬,估唔到水准依旧保持到☺️呢个沙律真系必嗌,咁多年无都仲系咁大份🤣 份量够四个人食,入面有大量蟹籽、蟹柳丝、中华沙律同唔同嘅沙律菜,酱汁唔系简单嘅沙律/千岛酱,系带小小辣嘅酱汁,食落都几惹味😋呢间嘅鸡泡鱼干系我食过最好食嘅top 3😍鸡泡鱼烧到小小干身,但又唔会太干挣挣,食落热辣辣,味道因为个酱汁有啲啲甜味,但我通常食鸡泡鱼干都点好多沙律酱,莫名地好夹,好好味🤪🔸 富士山 $88呢个见隔离枱嗌咗,个卖相都几吸引,所以都嗌咗份🤓 佢系有大量蟹柳丝舖满面,满到成座山咁,好啱打卡🤣 而个馅有牛油果同鳗鱼,味道都几夹,最欣赏系佢加咗啲脆脆系面,令到口感多层次咗😌🔸 忘不了你 $88 推❗️咁耐无嚟食,嗌一个卷物当然唔够啦!我哋拣咗好耐,最后嗌咗个名好特别嘅卷物:忘不了你🤣 佢有清新嘅芒果系面,内馅系好意想不到嘅炸牛肉😳 仲加咗芝士系入面,同埋芒果一齐食即刻减低咗芝士嘅腻度👍🏻 最特别系佢面头落咗千岛同wasabi酱,食落有少少刺
🔸 富士山 $88
🔸 忘不了你 $88 推❗️
咁耐无嚟食,嗌一个卷物当然唔够啦!我哋拣咗好耐,最后嗌咗个名好特别嘅卷物:忘不了你🤣 佢有清新嘅芒果系面,内馅系好意想不到嘅炸牛肉😳 仲加咗芝士系入面,同埋芒果一齐食即刻减低咗芝士嘅腻度👍🏻 最特别系佢面头落咗千岛同wasabi酱,食落有少少刺激,但又引唔住好想继续食,改啱名!
总括而言,呢间日本餐厅主打唔同嘅新派卷物,味道几唔错之余,份量都好足够,食到劲饱,系性价比颇高嘅一间日本餐厅 👍🏻