2021-10-18 97 浏览
初时睇到朋友share,就已经好想试试,成板海胆配拉面,价钱同卖相都十分吸引。晚上六点前已经到达,所以未满坐,咁我就直接坐低左。我menu都冇睇就已经决定好要叫极上芝士海胆沾面配原板海胆,落单戈时先同我讲已经冇哂。我心念一场黎到都试唔到,心念算啦,念住叫黑松露芝士海胆沾面,点知结果又话冇黑松露。最后叫左个松叶蟹膏配芝士蟹皇沾面(另外加钱换成芝士海胆汁。茶就每位港币五蚊,采用日本茶叶,算系良心价。饮住茶,个主菜终于到,热辣辣嘅芝士海胆汁用石碗盛载,可以长时间保存温度,于是我决定试试佢个松叶蟹膏先,味道鲜甜,完全冇雪藏味。再睇一睇个芝士海胆汁,里面嘅海胆都唔少,加埋个沾面一齐食,完全唔会油腻。因为实在太好食,所以再加添芝士海胆汁 (记住系费用全免。食到好饱之际,原来最后系会加埋鱼介子汤,饮落去冇左芝士嘅浓咪,饮落淡淡鱼干味,反而可以清清个口腔。好满足

好满足