2024-07-25
最近去The Wai新开嘅Tera,试咗佢哋嘅特色创意菜式,值得再encore首先叫了香煎鸡扒烟肉牛角包窝夫伴薯菜,鸡扒肉质鲜嫩多汁,烟肉香脆可口,同香浓酥脆嘅牛角包窝夫完美结合,配合新鲜多汁嘅时令蔬菜,层次丰富, 有埋沙律伴碟, 既满足胃口又好健康!之后叫了吉列大虾滑蛋饭同样出色。大虾鲜嫩多汁,外脆内软,配上滑嫩鲜美嘅滑蛋,再加埋Q弹可口嘅珍珠饭,简直系太正!最后试咗佢哋嘅招牌黑糖珍珠奶茶梳乎厘班戟, 系The Wai店特有! 奶茶香浓醇厚,糖度刚刚好,加上Q弹可口嘅珍珠,同松软绵密嘅班戟融为一体,口感层次丰富,好味!总括嚟讲,Tera嘅菜式创新又好食,无论系视觉还是口感都非常出色,价钱又几实在。我好推荐大家嚟呢度试下,我相信一定有惊喜!