Happy Friday, 一于揸车仔出去远D食好西, 去到出名多美食既屯门红桥, 发现成条街D食肆都未关门, 仲要劲多选择, 经过一间叫叹甜品既铺头, 俾门口贴住既「领养代替购买”」吸引 🤩原来系一间猫猫主题既甜品店, 铺头周围都有隐形猫猫图案🐈🐈一打开个MENU 除左传统中式糖水, 仲有雪花冰, 窝夫, 乳酸饮品, 竟然仲有咸点 - 小食拼盘呀, 岩晒我地乜都想食既欲望!!两个人叫左两个甜品, 一杯乳酸饮品同埋一个小食拼盘焦糖脆脆花生酱甜奶鲜忌廉窝夫MENU有好几款既窝夫都好想试, 最后拣左呢个焦糖脆脆花生酱̥超!好!食! 😋😋😋呢个窝夫系十级邪恶, 窝夫烘到少少脆, 食落去啖啖都有好香滑既花生酱, 再加埋少少炼奶, 呢个组合似食紧细个好钟意食既街头小吃 - 夹饼,窝夫入面仲夹左麻糬,面头既曲奇味雪糕, 焦糖脆脆又有咬口, 系层次非常丰富既窝夫呀!! 呢个窝夫系令我下次再黎帮衬既原因呀, 下次要食其他款既窝夫̥😍😍❄️❄️华田飘雪❄️❄️🌨️🌨️呢排天气热到咁, 就算去到晚上都好闷热, 食番个雪花冰就岩岩好, 呢个华田飘雪既「飘雪」系我好钟意食既lotus 饼, 再有D爆谷O系侧边, 配埋云呢拿雪

焦糖脆脆花生酱甜奶鲜忌廉窝夫
超!好!食! 😋😋😋

❄️❄️华田飘雪❄️❄️🌨️🌨️

呢排天气热到咁, 就算去到晚上都好闷热, 食番个雪花冰就岩岩好, 呢个华田飘雪既「飘雪」系我好钟意食既lotus 饼, 再有D爆谷O系侧边, 配埋云呢拿雪糕, 不过食一阵之后爆谷会开始淋, 失去一D口感, 不过整体雪花冰既配料系好足够, 唔会食到最后得番D冰, 而雪花冰本身都有牛奶味̥😋😋

🍟波波拼盘

拼盘有薯格, 花枝丸, 鱼蛋同烧卖, 全部新鲜即炸, 食甜野食得太腻可以叫多个拼盘中和下, 小食都有好多款架, 但系两个人真系食唔到咁多̥ 另外, 小食有得拣麻辣味, 同埋小店好有诚意会提供茄汁同埋泰式辣酱, 值得一赞̥👍🏻👍🏻

益力多乳酸

饮品对比食物相对普通, 味道偏啖, 但系可以中和味蕾, 而且价钱都好平😋

总结:
呢间甜品店好多食物都做得很出色, 卖相又非常吸引, 而且选择都很多, 本身仲话食完糖水再出去扫街, 结果两个人捧住肚行出餐厅, 四样食物埋单系$187, 性价比系非常唔错!
  • 焦糖脆脆花生酱甜奶鲜忌廉窝夫