2024-12-21
上星期同朋友嚟到「大滚友」食火锅😍😍餐厅以古色古香的宫廷风格为主题,主打多款特色火锅汤底!平日夜晚去到都好full,果然好受欢迎🔥🔥🍲特色卜卜蚬锅✨上枱时店员会放入干冰营造烟雾效果,打卡一流📸!!锅底用上大量新鲜沙白蚬,只只都好鲜甜!加上蒜蓉同辣椒调味,越食越开胃🤤🤤🐮大滚友牛肉拼盘(细)✨包括有手切外裙肉、美国顶级雪花肥牛、牛黄喉、牛肉粒、牛舌花等,一次过可以试哂多款牛肉~~全部味道都唔错!我就钟意「美国顶级雪花肥牛🐂」,肉质嫩滑juicy,啖啖油脂香!!🐷伊比利亚橡果猪✨橡果猪肉味浓郁,肉质软腍无膻味!同朋友食完要再encore❤️❤️🦐龙虾墨鱼丸✨墨鱼丸爽口弹牙,里面包住鲜甜小龙虾,口感层次丰富!!🥓半熟五花腩✨五花腩肉质肥美,油脂分布平均~轻轻渌一渌就食得,邪恶得嚟又好味😆😆🥬大滚友杂菜拼盘✨蔬菜包括粟米、蕃茄、金针菇、木耳、生菜、油麦菜、娃娃菜等,全部都好新鲜!!🥣火焰焦糖豆腐花✨店员会先加入黄糖同酒,再用火枪烧至焦糖🔥~~豆腐花口感嫩滑,重豆香!入口带淡淡酒味,几特别😋😋🍹自家制足料竹蔗茅根✨味道清甜解渴,好足料!食完火锅饮返杯就啱哂啦👍🏻👍🏻
🍲特色卜卜蚬锅✨
上枱时店员会放入干冰营造烟雾效果,打卡一流📸!!
🐮大滚友牛肉拼盘(细)✨
🐷伊比利亚橡果猪✨
🦐龙虾墨鱼丸✨
墨鱼丸爽口弹牙,里面包住鲜甜小龙虾,口感层次丰富!!
🥓半熟五花腩✨
🥬大滚友杂菜拼盘✨
🥣火焰焦糖豆腐花✨
店员会先加入黄糖同酒,再用火枪烧至焦糖🔥~~
豆腐花口感嫩滑,重豆香!入口带淡淡酒味,几特别😋😋
🍹自家制足料竹蔗茅根✨
味道清甜解渴,好足料!食完火锅饮返杯就啱哂啦👍🏻👍🏻