2019-06-27 48 浏览
屯門有兩大美食區,就係虹橋同龍門居啦!今次介紹間虹橋既西餐比大家,我食過返尋味,已經係第二次食依間野啦Marka House行既係中價既路線,價錢雖然唔算平,但就一定會比返相對既質素大家!睇圖就知道擺盤幾咁靚啦!但唔好見佢咁靚,就覺得得個靚字wo!佢每樣野食都整得好正,味道岩岩好,而用料都好靚既然每一樣都正,就每一樣都介紹下比大家啦^_^1. 是日餐湯 & 沙律:睇顏色就知係南瓜湯啦!點個原來有料嫁肉飲飲下有舊魚肉,再望返餐牌先知係鱈魚肉,有誠意呢~而沙律上面既火腿唔洗我多講,大家應該都睇得出有幾靚吧2. 黑松露野菌意大利飯 (套餐$138):黑松露味好濃啊D飯本身就已經超夠黑松露,仲要係飯上面再加多D,好瘋狂啊味道岩岩好,唔會太咸或者太流,反而厭佢唔夠cream,唔夠滑,再多少少cream就PERFECT啦!3. 露絲瑪利法式烤半雞 (套餐$138):雖然得半隻雞,但份量都好足夠!值得一讚既係,隻雞係冇乜骨嫁!!!所以食落去勁方便雞肉夠哂滑,個皮又烤得岩岩好,必食4. 香脆辣雞翼 ($60):又係貼心地斬開變單骨雞翼,除左方便D食之外,仲更加入味烤到外皮好脆,辣度又岩岩好,勁正!
屯門有兩大美食區,就係虹橋同龍門居啦!

既然每一樣都正,就每一樣都介紹下比大家啦^_^

2. 黑松露野菌意大利飯 (套餐$138):黑松露味好濃啊
D飯本身就已經超夠黑松露,仲要係飯上面再加多D,好瘋狂啊
雞肉夠哂滑,個皮又烤得岩岩好,必食

烤到外皮好脆,辣度又岩岩好,勁正!