2018-06-23
餐厅装修简单, 地方比较细。虽然座位有点挤迫, 但明白铜锣湾租金昂贵, 在所难免。餐厅选择唔算好多, 主打贵州米粉, 我地决定试一试!红油牛肉粉 $58 我地叫左小辣, 汤底加左贵州地道辣椒, 麻辣味适中! 汤底用左牛骨, 猪骨, 鲜鸡熬成三骨原汤, 所以汤底鲜甜美味! 加埋自家制酸菜, 爽口开胃!牛肉系上等牛展, 筋同肉嘅比例平均, 咬落一啲都唔硬, 肉味浓郁, 好味道!贵州米粉系好似好粗身既米线, 口感比起米线爽滑, 唔易断, 又唔会太淋, 好弹牙又独特!红烧牛肉粉 $58汤底用左牛骨, 猪骨, 鲜鸡熬成三骨原汤, 所以汤底鲜甜美味! 加埋自家制酸菜, 爽口开胃!牛肉系上等牛展, 筋同肉嘅比例平均, 咬落一啲都唔硬, 肉味浓郁, 好味道!贵州米粉系好似好粗身既米线, 口感比起米线爽滑, 唔易断, 又唔会太淋, 好弹牙又独特!同红油牛肉粉一样, 只系唔辣!苦丁茶 $9苦丁茶好解辣, 回甘味久久不散! 有降血脂, 降血压同降血糖功效, 非常健康!
餐厅选择唔算好多, 主打贵州米粉, 我地决定试一试!
红油牛肉粉 $58
我地叫左小辣, 汤底加左贵州地道辣椒, 麻辣味适中!
红烧牛肉粉 $58
同红油牛肉粉一样, 只系唔辣!
苦丁茶 $9