2021-08-16 468 浏览
喺呢头返工我间唔屎都会行呢条街揾嘢食我之前都有嚟过呢间度食佢嘅PHO, 我记得佢嘅和牛浓汤河系好好味,河粉嘅质地系烟烟银,我钟意嘅口感有一排冇嚟过,差啲唔记得佢最近睇到有foodie 介绍佢嘅另一款河粉,鹿儿岛黑豚肉浓豆浆冷河粉见到话系冷河粉即刻好想试其实我真系好钟意食冻野唔系好钟意食汤面类嘅嘢所以大家冇见过我介绍拉面汤类嘅嘢而我又钟意嘅应该系得越南PHO 同埋泰式boat noodle 其他面食我多数都会拣捞面捞梦𠮶啲所以见到佢话有冷河我就即刻𠮶日lunch仆过嚟食一食落口真系惊为天人,个豆浆冷汤好好味呢个味道好啱我口味啲河粉仲要超级烟银,有少少似稻庭乌冬,仲要好滑仲要可以加劲多芫荽劲多葱好正,其实呢款野应该之前都喺度不过成日忽略咗佢,见佢系豚肉所以冇理佢,通常都系主攻啲牛肉汤河真系好彩呢位foodie介绍 我先发现到原来有个咁嘅嘢😂我仲加咗个春卷,好香脆可口,同埋佢杯橙味冻茶都好好味,唔会太甜,有淡淡的橙香,仲好似有少少果肉同埋我真系好钟意佢哋仲有成樽辣芽菜俾你任加系我最钟意嘅小芽菜,冇咗个大豆𠮶款,辣度适中隔咗一个礼拜之后我又再返嚟今次试吓个牛肉河粉我转左金边粉呢个系招牌春园河和
喺呢头返工
我间唔屎都会行呢条街揾嘢食
有一排冇嚟过,差啲唔记得佢
最近睇到有foodie 介绍佢嘅另一款河粉,
鹿儿岛黑豚肉浓豆浆冷河粉
所以大家冇见过我介绍拉面
其他面食我多数都会拣捞面捞梦𠮶啲
所以见到佢话有冷河
我就即刻𠮶日lunch仆过嚟食
一食落口真系惊为天人,
个豆浆冷汤好好味
呢个味道好啱我口味
啲河粉仲要超级烟银,
有少少似稻庭乌冬,仲要好滑
仲要可以加劲多芫荽劲多葱
好正,其实呢款野应该之前都喺度
真系好彩呢位foodie介绍
我先发现到原来有个咁嘅嘢😂

我仲加咗个春卷,
同埋我真系好钟意佢哋仲有成樽辣芽菜俾你任加
系我最钟意嘅小芽菜,冇咗个大豆𠮶款,辣度适中

隔咗一个礼拜之后
我又再返嚟今次试吓个牛肉河粉
我转左金边粉
呢个系招牌春园河
和牛汤底真系好够浓
不过今次啲河粉就好似煮得耐咗少少
虽然口感都系算烟银,不过有少少散,夹起断咗𠮶只
我记得之前食好食啲

所以我下次都系会拣冷河