2018-04-04
最近喺facebook 见到有人介绍龙虾汁牛角包,卖相吸引,对不嬲好龙虾汤嘅我好吸引,极之想试。咁啱约左人去山顶,所以就造就左衣个机会。果日系星期六公众假期,去到都7点几,平时假期嘅中环不嬲无咩人食饭,(间店在九记上少少,真系比较静)但系竟然full 了,我地一人四人见天气唔热就坐在店外食。见menu标价正常,不会感觉太贵我地叫左个牛油果鸡肉沙律、鸡肉risotto、带子龙虾汁意粉、慢煮牛(我唔记得啲𩠌名,真系唔好意思)。重点系太夜牛角包已卖晒,无得食😢。啲嘢食来到就觉得份量比较少沙律最特别系有芹菜,我平时唔食嘅,但系佢咁整食落系甜嘅,都唔错意大利饭,同平时食开嘅意大利饭唔同,佢用左意米,感觉新鲜,味道唔错意粉,龙虾汁要加钱啊,虽然有少少贵,但是味道真系好好味,而4个人分一粒带子有啲少🤣注意要转龙虾汁只可以系带子意粉,因为佢其他唔衬衣个汁最后衣个慢煮牛真系好好食,好「林」但是有牛味,系觉得有少少贵,可能我地4个人分真系太少🤣最后饮品,我个人极之推介Honey Ginger Lemon tea(我饮沙冰)❤️由于果晚我食唔到牛角包我自己第二日又走左去食真心好好食,系快冻啲叫多个意粉,口感好
见menu标价正常,不会感觉太贵
啲嘢食来到就觉得份量比较少
由于果晚我食唔到牛角包我自己第二日又走左去食
真心好好食,系快冻啲
叫多个意粉,口感好好
直得再去,坐喺街感觉relax