2023-05-30
呢间餐厅主打传统法国菜,听朋友讲话哩喥嘅焗洋葱汤🥣非常好饮,今日终于试到喇😚🥣焗法式地道古也芝士洋葱汤 $78刚刚焗起,新鲜热辣,洋葱汤非常浓郁,汤内嘅洋葱亦香甜软腍,最吸引就系索满汤汁嘅软滑面包,里面酿咗浓而不腻并且有强劲拉丝嘅芝士,口感非常之烟韧,整个汤好有惊喜🤩🍄蘑菇多士 $89浓厚香滑嘅忌廉酱汁里面有好多杂菌,多士松脆,牛油味浓香,配埋杂菌一齐食非常滋味🍽法式地道鸭腿配鸭油煎薯仔 $208鸭皮非常香脆,鸭肉软腍且肉味浓,薯仔煎得外层微微焦香而内里软绵,因为用鸭油煎过,除了香薯仔味之外,仲增添了一种独特嘅香味🍝香蒜牛肝菌意粉 $138牛肝菌松软腍滑并带有独特嘅菇菌香味;另外,蒜片份量都唔少,啱哂蒜粉嘅我哋😝;而意粉比较幼身但口感烟韧,食落清爽唔油腻是日甜品🍮面包布甸配雪糕 $78冻冰冰嘅雪糕放落热辣辣嘅面包布甸上,食落冰火感觉,面包布甸有冧酒提子嘅甜香味,又有香浓嘅牛油味;而雪糕嘅朱古力味非常浓郁,里面仲有果仁添,以咁高质嘅甜品做结尾,感觉幸福满满🥰餐厅红白餐酒及啤酒买一送一👏,不过朋友不胜酒力,咁我又唔好意思一个人饮两杯🤣,所以今次无点,唯有留待下次同酒脚再访先点喇🍻
🥣焗法式地道古也芝士洋葱汤 $78
🍄蘑菇多士 $89