2024-12-29
放工天气冻冻地好想食啲热嘢,但又唔想打边炉,经过见到位于荃湾嘅呢间 - Day22Steak有铁板牛食就谂都唔谂,直接入去试吓~ 两个人叫咗个二人餐食,好快就已经有我最爱嘅酥皮汤,香脆嘅酥皮点埋个蘑菇汤嚟饮,热辣辣劲暖胃,饮到舔舔脷🥰铁板鹅肝配安格斯封门牛柳 🐮一上枱就已经闻到劲香,厨师煮到大约三成熟,铁板下便会有一支蜡烛,店员话再反一反就已经可以食,铁板除咗保温之外,基本上想食几成熟都可以系自己决定嘅嘅~鹅肝烤到劲香,入口即溶,油脂感丰富;封门牛柳,咬落去个口感系劲正嘅,牛味够重,肉汁好浓,加少少岩盐,已经可以令我好满足😋真系必试~另外小食选择左炒意粉、花蜜鸡翼同炸薯条再加埋两杯特大嘅嘢饮,真系食到劲饱劲满足,呢个份量同呢个质素真系性价比劲高~DAY22 STEAK (荃湾)荃湾联仁街28号康睦庭园2座地下3号舖#天天foodies#天天饮食_荃湾评分:8/10 #Steakbar #Steak #牛扒 #DAY22 STEAK #石烧牛 #荃湾食好西 #铁板牛 #hkig #foodphotography #foodphoto #hkfoodblogger #伪食评家 #食评 #食
铁板鹅肝配安格斯封门牛柳 🐮
DAY22 STEAK (荃湾)
荃湾联仁街28号康睦庭园2座地下3号舖
#天天foodies
#天天饮食_荃湾
评分:8/10
#Steakbar #Steak #牛扒 #DAY22 STEAK #石烧牛 #荃湾食好西 #铁板牛 #hkig #foodphotography #foodphoto #hkfoodblogger #伪食评家 #食评 #食好西 #hkfoodies #instafood #一路食一路post #相机食先 #手机食先 #yummy #delicious #ilovesharefood #全力食 #日日食 #instafood