2023-08-27
法国菜餐厅Fast Gourmet 于尖沙咀The One开咗分店啦🎉!主打人气流心牛角包🥐及酥皮菜式, 另推出新品「软雪糕牛角包 」, 特浓软雪糕 + 牛角包, 一试就会爱上呢❣《4 𝓒𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮 𝓜𝓮𝓷𝓾》必食招牌法式龙虾汤流心牛角包🥐, 绝对唔会令你失望, 仲会有想encore 嘅冲动❗切开时听到“咔唰”一声, 系牛角包香脆嘅声音!然后就见到龙虾汤涌出嚟, 好澎湃呢😍!牛角包保持到酥脆可口, 有牛油香气; 龙虾汤keep到微温热, 味道相当浓郁, ⽜⾓包沾著汤汁吃, 超夹超好食🤤!𓌉◯𓇋 ︎法国鸭肝酱将唧花鸭肝酱涂在薄脆多士上食用, 味道浓郁, 口感细滑, 系开胃嘅餐前小食~𓌉◯𓇋 ︎法式龙虾汁海鲜酥皮火山煲用小火锅上桌🫕, 可以用附上嘅小金锤敲破酥皮, 增添仪式感~ 里面有丰富嘅海鲜, 例如:青口、蚬、大虾🦐、帆立贝等等, 配搭招牌龙虾汤, 好滋味!🥐特浓牛奶软雪糕牛角包松脆牛角包里面塞满牛奶雪糕🍦, 雪糕非常软滑, 充满奶香, 冰冻嘅雪糕加上微温嘅牛角包, 多层次嘅口感~我哋另外仲叫咗:𓌉◯𓇋 ︎西班牙黑毛猪腩&黑毛猪颈配法式苹果蓉黑毛猪腩外层焦香, 肉嫩而且油香丰富!伴碟有南瓜蓉
《4 𝓒𝓸𝓾𝓻𝓼𝓮 𝓜𝓮𝓷𝓾》
𓌉◯𓇋 ︎法国鸭肝酱
𓌉◯𓇋 ︎法式龙虾汁海鲜酥皮火山煲
🥐特浓牛奶软雪糕牛角包
我哋另外仲叫咗:
𓌉◯𓇋 ︎西班牙黑毛猪腩&黑毛猪颈配法式苹果蓉
黑毛猪腩外层焦香, 肉嫩而且油香丰富!伴碟有南瓜蓉, 入口绵滑, 配搭酸甜苹果蓉, 能中和猪腩肉嘅油腻感
🥐黑熔岩芝麻流心牛角包
招牌牛角包里面有满满嘅黑芝麻酱, 一切开就见到芝麻酱缓缓流出来, 好治愈呢!黑芝麻酱味道浓郁, 唔会太甜🖤
🥗牛油果流心蛋沙律
流心蛋做得好出色🥚, 上面有少少开心果碎增添口感, 沙律菜新鲜爽脆