2021-04-18 1088 浏览
哩间食肆多人光顾既情况, 引致系必须要订位既, 如果WALK-IN的话, 分分钟LUNCH TIME完左都可能未入得倒去食.订左位之后, 用餐当日店员会Whatsapp个SPECIAL餐单过黎, 睇下有无需要HOLD起, 不过HOLD左就唔可以再转喀啦, 为左减省时间, 更系落定ORDER先.一坐低就即刻提供前菜同蒸蛋, 不过挂住倾计, 唔记得影相. 店员都好快手快脚, 一见我地食完就马上收拾, 奉上主菜, 完全唔驶等好耐时间特上杂锦鱼生饭定食刺生好新鲜, 7款海鲜+蛋,我最欣赏系凡立贝, 真系好甜. 而佢个饭底系用左赤醋饭, 相比一般醋饭, 味道更加有层次, 饭既份量较中等, 如果食量偏高既人仕, 最好预先讲加饭. 因为佢D饭真系薄薄一层, 唔太够食. 放心, 加饭系唔洗加钱既, 不过就要落ORDER个阵就要讲左先, 之后就无得加返架喇.碎呑拿鱼腩饭定食吞拿鱼蓉一向都系无得输, 鲜味得黎带少少咸, 再配埋赤醋饭, 中和返两样野既味道, 比起其他日本餐厅食既葱吞, 更加有变化.之前有中医教过, 原来寿司饭上面既姜, 就系用黎食完生冷野之后, 食D姜片, 中和返生冷既负面效果, 我估块紫

碎呑拿鱼腩饭定食

之前有中医教过, 原来寿司饭上面既姜, 就系用黎食完生冷野之后, 食D姜片, 中和返生冷既负面效果, 我估块紫苏叶都系咁既用途, 片姜比一般餐厅既唔辣, 好易入口, 太辣我真系会顶唔顺

最后仲有雪糕或者咖啡选择, 等成个用餐有一个完美既结束
2021-03-31