2023-10-21
最近成日落雨搞到个人都冇乜心机,见今日星期五就去将军澳海旁食餐好氹吓自己!呢间餐厅之前都有食过,最钟意佢个无敌大海景同埋又好打卡又好食嘅美食,岩哂情侣过黎拍拖约会呀!意大利布袋芝士蕃茄沙律配意大利陈醋 ($118)切开流心嘅布袋芝士奶香非常之浓郁,配上切开伴番茄,淋上陈醋,是一道轻怡美味的前菜。烟三文鱼宾尼迪 ($128)个人觉得Eggs Benedict最夹嘅配菜就系三文鱼,因为三文鱼夹埋酸味荷兰酱一齐食,Creamy得黎,又带点微咸,口感够哂丰富呀,呢个100分!慢煮猪肋汉堡配薯条 ($128)好钟意呢个汉堡嘅面包质地,佢哋将个面包烘得脆卜卜,但系又唔会过分油腻,慢煮猪肋条烹调得宜,咬落非常松软,配菜仲有有酸菜同埋有芝士,相得益彰!明太子忌廉意粉配乌鱼籽 (辣) ($148)本身嗌𠮶阵时都有啲担心明太子会唔会过咸,但系呢个意粉食落一啲都唔会有呢个感觉,反而会食到停唔到口,因为原来明太子嘅咸香同意粉系非常夹,食落香香辣辣非常好味!Iced Yuzu Citrus Oolong Tea ($46)呢一个饮品有入口轻微清香嘅柚子味,并唔系柚子糖浆嘅味道,乌龙茶嘅味道带出淡淡嘅柚子味,个人
意大利布袋芝士蕃茄沙律配意大利陈醋 ($118)
烟三文鱼宾尼迪 ($128)
慢煮猪肋汉堡配薯条 ($128)
明太子忌廉意粉配乌鱼籽 (辣) ($148)
呢一个饮品有入口轻微清香嘅柚子味,并唔系柚子糖浆嘅味道,乌龙茶嘅味道带出淡淡嘅柚子味,个人觉得系诚意之作!
Vanilla Basque Burnt Cheese Cake with Mochi ($78)
呢个芝士蛋糕入边有麻糬,真心大爱!佢嘅麻糬系滑捋捋嘅口感,配埋香浓嘅芝士蛋糕,感觉非常新鲜,做饭后甜品简直一流!