2022-05-15
黎到油麻地,决定去果栏兜一转。不过夜游果栏之前先医饱个肚仔先😁转角见到新开左间铭兴山西刀削面,装修几干净企理,一于入去试吓😉餐牌上有好多唔同嘅选择,除咗上汤之外,仲有热拌,凉拌&热炒。小食都有好多款。心大心细既我哋,最后叫咗两碗刀削面,一碟油菜&两款小食。原本系打算叫花雕醉鸡刀削面,不过不巧醉鸡卖晒🙈🙈所以转叫麻辣香鸡刀削面。$60嚟讲,鸡嘅份量岀乎意料地多。麻辣够香但唔会太辣,刚刚好👍🏻鸡肉好滑,而且鸡皮和肉中间有一层透明既啫喱,超正👍🏻👍🏻另一个叫左香脆炸鸡翼刀削面。鸡翼本身够浓味,外皮炸得香脆,肉质依然嫩滑多汁👍🏻两碗刀削面嘅份量非常足够,面身亦好滑,好好味😋❤️两款小食同样岀色👍🏻凉拌皮蛋好爽,凉拌猪耳亦好爽脆,好入味,份量好足☺️我地加左$8转特饮:阿华田脆脆。杯野饮都几大杯,而且阿华田味够浓❤️最surprise系啲冰融咗之后,味道都唔会变淡,反而放得越耐,味道越浓😋☺️总括嚟讲,铭兴山西刀削面食物质素高,份量满分💯叫到成枱食物都只系$210,性价比高👍🏻系去果栏前既意外惊喜❤️