2020-12-09
依间京菜主打北京烤鸭,仲有其他既蟹粉菜式选择,座位宽敞坐得几舒服而且价钱合理🥰烤北京填鸭($368/只)特别既系佢会先上净鸭皮「一口酥」,系全只鸭烤得最脆最薄既位置,店员教我地可以蘸上砂糖/黄梅酱食,入口超脆,油脂香丰富,片皮鸭配料有青瓜,京葱,哈蜜瓜,鸭卷饼,酱有传统京酱,蜂蜜黄梅酱,而配料同酱都系可以免费添加,片皮鸭片得厚薄均匀,肉质嫩滑,外脆内软,用热烘烘既饼皮包住鸭同酱料,咬落去口感丰富,特别既系配料有哈密瓜,食落去口感清新无咁油腻蟹粉扒豆苗($158)清爽既豆苗配上蟹粉,更加突显蟹粉既鲜甜风味松子鱼($238)第一次食松子鱼😛鱼肉炸得好酥脆,再配上大量既菠萝,蕃茄,味道甜甜酸酸好开胃好好食!而且因为无骨所以食落去啖啖肉南翔小笼包($62)小笼包厚薄适中,肉质丰富香浓,再点姜醋食更加鲜花雕醉鸡($79)平时食醉鸡好怕酒味会太浓好苦,佢既酒味恰到好处,鸡肉嫩滑酒味香浓好入味酸辣汤($36/一位)酸辣汤好足料,不过我自己钟意酸辣味再浓d会更加好🤭
烤北京填鸭($368/只)
蟹粉扒豆苗($158)
清爽既豆苗配上蟹粉,更加突显蟹粉既鲜甜
风味松子鱼($238)
南翔小笼包($62)
小笼包厚薄适中,肉质丰富香浓,再点姜醋食更加鲜
花雕醉鸡($79)
酸辣汤($36/一位)
酸辣汤好足料,不过我自己钟意酸辣味再浓d会更加好🤭