2023-06-11 295 浏览
又到左一个月一次嘅月经饭,今次我哋拣咗间Cafe,可以坐得舒服啲倾耐啲。个环境都好工业风,感觉都几chill㗎。小食我哋见咗个柚子鸡翼,佢喺柚子酱上面会加左一啲炸蒜,所以唔会剩系得个甜味,反而仲会有咸咸地嘅香味。佢啲鸡翼都真系做得几好,出边够晒干身同脆卜卜,但系入边啲肉真系好滑好多汁。主食方面,朋友叫咗个卡邦尼意粉,佢个卡邦尼真系做得好出色,因为连我呢个唔系好食意粉嘅人都对佢赞口不绝。佢啲芝士同个酱混合得好好,香滑得来又唔会好漏,啲意粉有够晒弹牙,真系好好食。而我自己就拣咗个安格斯牛汉堡配薯条,佢啲薯条感觉好健康,因为系唔落盐嘅。而且因为系粗薯条,外脆内软,热辣辣真系好好食㗎。而佢个汉堡真系好巨型,而且好足料,女仔个口绝对冇可能拎住嚟咬。我哋都系切开嚟食。可以见到佢𠮶啲料真系好多,而系个包都好香。因为佢讲安格斯系冇调味嘅,所以系靠个包嘅甜甜地再加埋其他蕃茄生菜同埋少少酱料嘅味道,所以成个包成日都好清㗎新。而佢返安格斯牛扒都好Juicy,一路切一路流晒啲肉汁出嚟。食完晒之后,我哋叫咗个甜品share ,叫咗佢个士多啤梨云呢拿批。佢个甜品唔好做得太甜,因为一般嘅西式甜品边嘅感觉都系好漏好甜

个环境都好工业风,感觉都几chill㗎。

食完晒之后,我哋叫咗个甜品share ,叫咗佢个士多啤梨云呢拿批。佢个甜品唔好做得太甜,因为一般嘅西式甜品边嘅感觉都系好漏好甜,但系呢个啱啱好,加埋啲野梅酱够晒酸,中和晒个口感,系唔错嘅。

另外佢个杯柚子乌龙茶,真系令人好惊喜。因为闻落去好香柚子味,但系饮落嘅茶味更加出,成件事都好精神好解腻。
2023-06-09