2017-03-28 155 浏览
之前见哩间餐厅有海胆意粉食,哩日就特登book枱黎试下!点知黎到先发现原来早几日咁岩转左新menu.. 问店员先知依加海胆唔系当做,所以转左menu,虽然好sad冇得食海胆,但店员都好落力咁介绍依加新出既菜式。龙虾汤…见到咁橙红色都知道有几咁浓郁既龙虾味啦!入面仲有几旧龙虾肉,同埋有块香脆蒜蓉多士添!黄金蟹饼配菠萝莎莎…蟹饼有一个拳头咁大,表面沾满面包糠再炸,外层好香脆!😋入面劲多蟹肉!咬落相当有质感!菠萝莎莎既菠萝粒酸酸甜甜,整体油腻感大大减低👍蕃茄蟹肉扭纹粉…又一道蟹肉菜式,蕃茄既酸味比甜味特出,混入埋蕃茄仔唔会净系得蕃茄蓉咁寡,拆出黎既蟹肉量好足,亦充斥住阵阵既蕃茄味,相对蟹肉味就被盖过左🙈扭纹粉既坑位可以沾到酱汁,质感亦煮得岩岩好唔会太过软身。海鲜墨汁意大利饭…墨汁好足,满满包住每粒饭,冇额外落盐都够味,净系食饭都食到有咸鲜味👍意大利饭有咬口,带少少生硬口感好正宗嫁!如果你唔钟意食咁硬可以order果阵叫佢煮淋d。面头仲有弹牙带子仔同埋爽肉原只大虾,整体不错。慢煮啤酒浸猪架扒…猪架扒原来系咁!劲厚!!厚厚既肉真系每啖都好满足,猪架扒煮得唔会过火,有少少带粉嫩色,保持到有适当既肉

慢煮啤酒浸猪架扒…猪架扒原来系咁!劲厚!!厚厚既肉真系每啖都好满足,猪架扒煮得唔会过火,有少少带粉嫩色,保持到有适当既肉汁,仲食得出有猪味嫁!旁边既泡沫有少少啤酒味,感觉几得意。

整餐饭既重头戏!!😍😍 烧原只鲜活波士顿龙虾配巴马臣芝士酱…龙虾开边原只上,肉厚鲜嫩。虾头仲有唔少膏,用细叉一啖啖咁挖黎食真系几滋味!果两只龙虾蚶有我成只手掌咁大😎肉质好弹牙,真系唔讲得笑,龙虾味都好突出好鲜甜,哩个价虽然唔系抵,但真系一分钱一分货!👍

哩间餐厅整体都唔错,环境同气氛都有少少浪漫感觉,纪念日或者fine dinning都系个唔错既选择!但哩度环境比较暗,要影相既朋友就可能要准备d岩用既相机配件喇。
龙虾汤
蕃茄蟹肉扭纹粉