2019-08-03
听讲海防道有间食吉列牛! 上次去日本食真系太好味啦已经好耐无食过, 所以今晚就冲著吉列牛而黎上到去门一开就系用上昏暗灯光, 日式装潢既琥酌啦店员带我地坐低之黎好快就送上水, 既然冲住吉列牛而黎就唔洗谂咁多, 好快就落左order。牛舌萝卜先黎个入哂味既前菜, 牛汁非常浓郁明太子玉子烧大大旧, 玉子烧包住满满既明太子但食落又唔会过咸㖞, 蛋味亦好香48蚊咁大碟真抵食!厚烧牛舌 盐烧安格斯牛肉串牛舌厚得黎弹牙, 我中意! 牛肉串似牛柳粒但又唔韧, 面头有黑椒同海盐, 更惹味牛吉列盛合主角黎啦店员一早已经预备左炉同埋三款调味, 仲提醒我地每边烧10至12秒就OK吉列牛卖相十分吸引, 配有一碗蔬菜, 仲有小甜薯系入面添。劲好味~~牛味浓郁, 中间软腍但又配上吉列口感, 边个发明d咁好食既野架❓琥酌Don另外我地加多左个琥酌don, 黎到专食牛既居酒屋就谂住试下佢既signature饭, 果然好出色呀! 满满既牛肉粒再加左d牛汁, 加埋葱花好香好浓, 而且出面比较少食到依个做法既牛饭, 有惊喜今晚食得好满足, 中意食牛既朋友绝对要黎依度试下❤
上到去门一开就系用上昏暗灯光, 日式装潢既琥酌啦
牛舌萝卜
先黎个入哂味既前菜, 牛汁非常浓郁
明太子玉子烧
厚烧牛舌 盐烧安格斯牛肉串
牛吉列盛合
琥酌Don
今晚食得好满足, 中意食牛既朋友绝对要黎依度试下❤