2024-01-04
上个星期六我地去左百乐中心𠮶间「吉列牛忌廉乌冬专门店」食午餐,真系一个令人难忘嘅体验!佢嘅名物就系吉列牛扒同忌廉乌冬,一食之后令你回味无穷!除咗招牌菜之外,餐厅仲有好多款式嘅釜饭同日式小食,每一款都好出色,而且价钱亲民,真系物超所值!🥩🍜😍我哋拣咗吉列牛扒套餐,套餐包括吉列牛扒、面豉汤、沙律菜同白饭。吉列牛扒煎得刚刚好,外脆内嫩,每一切都散发出肉香味,仲可以自己加热,熟既程度可以自己控制,面豉汤清淡好味,配埋沙律菜同白饭,令整个套餐更加丰富美味!真系一个饱足又满足嘅套餐!🥩🍜🥗🍚另外,我哋当然点左咗咖哩忌廉乌冬。乌冬煮得弹牙,面条同忌廉嘅组合好顺滑,加上咖哩嘅香辣味道,真系一个绝配!每一口都好满足,令人欲罢不能!🍛🍜🌶️最后,仲有一道秘制蛋卷。蛋卷煎得金黄香脆,入口即溶,蛋香四溢!真系一款好好味嘅小食,配埋餐厅自家制嘅酱汁,更加增添风味!🍳🍽️「吉列牛忌廉乌冬专门店」真系一间值得一试嘅餐厅,下次再想食日本菜,我一定会再去呢度!🇯🇵😋💯