2021-12-29
听朋友讲屯市开左新嘅food court,food court隔黎开左间新嘅日式烧肉,见咁多人排又走去排埋一份🤩除左散叫仲有啲套餐可以拣,今日就试左佢main menu 啲野烧肉汁就有三款,分别系甘口、蒜味同辛口💮名物!菠萝渍骨付牛肋肉 🐮$288呢个推荐必点🌟牛肋肉预先腌好左,味道偏甜,一条过需要剪两开份黎烧,油脂感较重但唔腻,另外仲有几片菠萝、车厘茄同秋葵可以烧埋佢食,呢碟真系睇得又食得💮白金烧!黑毛和牛上西冷(一片)配生蛋及饭🥩 $168切得好薄,牛肉味超浓郁,入口即溶,油脂分布平均,轻轻烧一烧就食得,时间要控制好,唔系好易烧到干,呢只牛肉就算唔蘸汁都好正,配埋一口饭食好满足🤤💮超名物!上和牛牛舌(中)👅 $238牛舌就推荐蘸蒜香汁,比较浓味,中size有10片,薄薄地每边烧30秒就食得💮名物!鸡肉拼盘 🐥$118个人就觉得鸡肉配甘口烧肉汁比较夹,甜甜地有啲似蜜汁,拼盘有齐鸡颈肉、鸡腿肉、鸡心同鸡肾。特别推介鸡颈肉,食落爽口💮幸福!生蛋拌饭 🍚$29填肚一流,食烧肉必叫拌饭,加埋紫菜捞,唔洗讲都知好食❤️💮冲绳菠萝梳打🍍$36甜味唔会好重,菠萝味都好浓,仲有一块菠萝肉系上面,味道清
烧肉汁就有三款,分别系甘口、蒜味同辛口
💮名物!菠萝渍骨付牛肋肉 🐮$288
💮白金烧!黑毛和牛上西冷(一片)配生蛋及饭🥩 $168
💮超名物!上和牛牛舌(中)👅 $238
💮名物!鸡肉拼盘 🐥$118
💮幸福!生蛋拌饭 🍚$29
填肚一流,食烧肉必叫拌饭,加埋紫菜捞,唔洗讲都知好食❤️
💮冲绳菠萝梳打🍍$36
甜味唔会好重,菠萝味都好浓,仲有一块菠萝肉系上面,味道清新
💮白桃梳打🍑$36
果肉就系黄桃黎😳,但饮落就系白桃味,比菠萝再淡少少,唔会太甜,唔会食完肉再饮觉得漏
P.S. 个炉开到最细都几猛火,可能因为全部野都好新,系时间方面就要控制得好啲,唔系好易会㶶,佢比平时果啲烧肉系快熟啲,比较考技巧🤣