2023-05-15 1021 浏览
最近特别爱食泰菜、马拉菜之前谂住买外卖但撞正休息,今次特意堂食,就算人多都等😤🥪咖央多 (蛋椰味 / 跟餐+HKD22)必食‼️‼️每枱都必叫嘅小食🫣有得拣要几多块牛油同切几多块厚身脆口多士夹住满满咖央同一小块牛油,好想叫多份食🤤先牛油香后甜甜咖央,甜而不腻又唔漏,味道啱啱好👍🏻Ps有斑斓同蛋椰味2款选择🍴马来椰浆饭配咖喱鸡内有花生、银鱼仔、洋葱、蛋半只青瓜上黑色一pat系洋葱,甜甜辣辣又有少少咸咸地几好食捞饭正🤩鸡锤味道好有层次,一开始较浓香茅味其后甜甜地椰汁味,仲有啲辣辣地,肉质软软嫩滑又juice🍗微辣咖喱汁椰汁奶香味浓,捞饭食一流😍咯嫌有点少只有碟底少许,点得鸡黎唔够捞饭🥺🍴海南鸡饭 跟 例汤是日例汤青红萝卜,材料一定好足因为好甜好重蜜枣味,而且饮完唔口渴,有家的味道🧡平时食开海南鸡都有酱汁跟埋,虽然呢间无但原汁原味一样正🥰油饭好香味足又唔太油腻,鸡有唔少肉质嫩滑鸡味重,可惜鸡皮较多😅- 跟餐送薏米水,但我地2个都叫特饮 (跟餐半价)🤣🤣☕️黑白咖啡(热 / 走甜)入口好细滑味浓,走甜都好ok唔苦(本身咖啡甘甜),仔细品尝下感觉有少少朱古力味🤔🍫鸳鸯美禄 (少甜 / 少冰)我系比个名
最近特别爱食泰菜、马拉菜
之前谂住买外卖但撞正休息,今次特意堂食,就算人多都等😤

🥪咖央多 (蛋椰味 / 跟餐+HKD22)
必食‼️‼️每枱都必叫嘅小食🫣
有得拣要几多块牛油同切几多块
Ps有斑斓同蛋椰味2款选择

🍴马来椰浆饭配咖喱鸡
内有花生、银鱼仔、洋葱、蛋半只

🍴海南鸡饭 跟 例汤

跟餐送薏米水,但我地2个都叫特饮 (跟餐半价)🤣🤣

☕️黑白咖啡(热 / 走甜)

🍫鸳鸯美禄 (少甜 / 少冰)
我系比个名吸引住而叫🤣
鸳鸯美禄=黑白咖啡+朱古力
味道几特别,浓厚朱古力味中有若隐若现咖甘香味🧐咖啡味唔浓但整体口感细滑,冰溶后咖啡味变淡只剩朱古力味

——————

💁🏻‍♀️总结
已经过咗Lunch time估唔到都爆哂,一直keep住有客亦有唔少人买外卖

🥢食物/性价比
食物份量正常又足料,食完都唔觉口渴,2人share埋咖央多人均$80,以午餐黎讲性价比👌🏻
ps 见对面客人个肉骨茶又大碗又足料好吸引🫣

🔔服务
以QR Code落单,员工们都好亲切有礼,工作效率高出菜快

🌿环境
小店唔大只有4,5张4人枱,店外少许位置亦有2,3张,繁忙时间需要搭枱而且位置狭窄