2022-06-16 142 浏览
难得去到坪洲小岛,梗系要去朝圣一下啦!坪洲「名物」虾多士在我心目中是必试的。于是一落船就即刻走到祺森冰室,可能𠮶日大约11:30平日,只有2人等紧,我哋排紧队等候期间陆陆续续都已经排多六至七人,等了大概15分钟就入得去。餐厅里面细细的,座位不太多,有点儿逼夹。而我哋食完走的时候,已经有十多人等紧了🫣🍤虾多士套餐 $49即叫即整,保证新鲜热辣,一开四呈金黄色,外层沾满面包糠,里有虾蓉、薯蓉及千岛酱,唔同一般虾多士做法。入口香脆可口,炸粉唔厚,里面creamy,可沾沙律酱,令味道提升,多士都唔会令人失望嘅😆🥪吉列猪扒三文治套餐 $45一食落去,哗…好好味,食到是靓猪扒,脆脆地,冇乜脂肪,一d都唔油,再加埋啲蕃茄同包好夹,这个比虾多士更好味😋🥣鲜茄肉碎通粉套餐 $43捞匀蕃茄蓉后又几好食啵!茄酱真系有新鲜茄肉,肉碎都很新鲜~🧋红豆冰 套餐+$13感觉是一般,只能说比大家乐好饮😅
而我哋食完走的时候,已经有十多人等紧了🫣

🍤虾多士套餐 $49

🥪吉列猪扒三文治套餐 $45

🥣鲜茄肉碎通粉套餐 $43
捞匀蕃茄蓉后又几好食啵!茄酱真系有新鲜茄肉,肉碎都很新鲜~

🧋红豆冰 套餐+$13
感觉是一般,只能说比大家乐好饮😅