2013-01-07 440 浏览
系香港,好多时候都因为明星或者品牌效应,好多人排长龙都要食。但其实真系有好多小店好好食,就好位于佐敦呢间小店咁镇江肴肉很喜欢“啫喱“同实肉比例 鸡丝粉皮麻酱够多多香,配合粉皮,刚好。 熏鱼个酱好好味,少少甜但部分熏鱼好多骨,唔识食鱼既朋友要小心啦 醉鸡鸡好入酒味,但一d都唔会苦小笼包皮薄, 但唔会一夹就穿, 而且好多肉汁, 一d都唔咸起码都要食2粒啦,超正呀!唔知大家点食小笼包呢?其实夹起之后,应该系头顶咬个细孔仔,然后啜晒入面d汁,再一啖左个小笼包。 锅贴出面一定食唔到入面有肉汁既锅贴,必食!皮唔厚, 底煎得好脆,大爱! 萝卜丝酥饼即叫即制,夹既时候都要好小心,一夹就有机会散。炸得好好,完全冇油淋淋既感觉。入面全部都系一条条劲juicy既白萝卜丝,完全冇可能系酒楼或者其他上海食店食到。必试! 咖哩煎饺食落去,有d似咖哩角mix 饺子咁~ 银丝卷+金丝卷银丝卷就食得多,金丝卷到底系咩呢?其实入面系用南瓜架,不过南瓜味道就唔够咁~~ 排骨拉面自动分开上,d排骨唔会淋晒三鲜炒年糕食左咁多点心,话晒都系晚餐,都应该要叫返个“饭类”既

但其实真系有好多小店好好食,

就好位于佐敦呢间小店咁
镇江肴肉
很喜欢“啫喱“同实肉比例

鸡丝粉皮
麻酱够多多香,配合粉皮,刚好。

熏鱼
个酱好好味,少少甜
但部分熏鱼好多骨,唔识食鱼既朋友要小心啦

醉鸡
鸡好入酒味,但一d都唔会苦
小笼包
皮薄, 但唔会一夹就穿, 而且好多肉汁, 一d都唔咸
起码都要食2粒啦,超正呀!

唔知大家点食小笼包呢?
锅贴
出面一定食唔到入面有肉汁既锅贴,必食!
皮唔厚, 底煎得好脆,
大爱!
萝卜丝酥饼
即叫即制,夹既时候都要好小心,一夹就有机会散。
炸得好好,完全冇油淋淋既感觉。
必试!
咖哩煎饺
食落去,有d似咖哩角mix 饺子咁~
银丝卷+金丝卷
银丝卷就食得多,金丝卷到底系咩呢?
其实入面系用南瓜架,不过南瓜味道就唔够咁~~

排骨拉面
自动分开上,d排骨唔会淋晒
三鲜炒年糕
食左咁多点心,话晒都系晚餐,都应该要叫返个“饭类”既

2013-01-06
  • 小笼包