2018-01-22 875 浏览
搬左去大埔差唔多一年,老公话大埔美食多,起初觉得佢吹水兼浮夸~住落就真心认同🤗就讲下大埔街市,2间猪扒面出哂名!但偶然会觉得成日食炸野太热气,而且得猪扒好食但面底唔太合脾胃~老公系大埔友,细细个开始食张焕记,一经佢介绍~我简直食到停唔到😛😋我嘅例餐:杂菜猪扒出前一丁,热奶茶~承惠35元Only!(补充:冻饮同出前一丁都唔洗加钱!个餐仲要全日供应!)实在系假期训到自然醒、过左11点早餐之选!讲多无谓~大家睇下d杂菜🙊中意食菜嘅人一定啱食👍🏻除左菜,仲有冬茹丝、萝卜丝、炸菜等~~先饮啖汤底~老板唔系用出前一丁包粉,系自己用猪骨煲嘅汤底!真系好好味!好值得赞😍除左出前一丁,大家仲可选择拉面、米粉、乌冬等等⋯⋯通通唔洗加钱!讲埋块猪扒~绝对唔比邻铺逊色!外层无厚厚嘅炸粉,肉又够哂味,唔会太硬~只系偶然会系冻🤔不过佢唔算油,浸落d汤度食都唔错😁奶茶方面茶味比较浓~但都够滑,系唔错嘅选择🤭顺带一提,佢杯冻饮好大杯,唔洗加钱真系超值🙊中意食西多士嘅朋友可以一试~件西多士暂时系我食过最好味嘅😊但每次都心急食所以无影相🤣