2021-04-09
之前已经喺旺角食过呢间川菜,同朋友都觉得味道唔错,今次再访就同朋友点咗辣辣招牌二人套餐,谂住可以试多啲唔同菜式🥳_🌶辣辣招牌二人套餐$488▪️前菜🌶酸辣红海蜇花🍗川味口水鸡酸辣红海蜇花口感丰富,食落去爽脆开胃招牌口水鸡鸡肉嫩滑,辣度刚刚好,配上花生粒层次感十足_🐟招牌祥仔酸菜鱼嚟到就梗系要试吓佢哋嘅招牌酸菜鱼啦,不过唔钟意食鱼嘅朋友仔都唔使担心,酸菜鱼可转功夫毛血旺😙 酸菜鱼嘅鱼肉大大块仲好厚身,令我食落去嘅时候冇骨够嫩滑🥳值得一赞系佢哋嘅汤底,今次小编同朋友叫咗中辣,成个汤底够酸够辣,十分惹味🥰汤底内亦有莲藕同莴笋同芽菜等配料,如果有埋薯粉就一流💜_🍤宫保虾仁虾仁嘅份量都唔少,味道甜甜地,𩠌饭一流🫓自家酸菜炒肉末配薄饼炒肉末惹味香口,大家可以按自己喜好把适量的肉末放在薄饼上包好,非常满足😜🥦干锅福建椰菜花呢个有惊喜!使用干锅形式煮法食落较干身,椰菜花有咬口,带麻香🧆酒酿桂花汤圆食到最后仲有甜品,芝麻汤圆口感软糯,食嘅时候带酒香和桂花香,为整餐画上完美句号_🍋情迷百香$48🥑牛牛$58餐厅亦有提供多款特饮选择,据店员介绍柠檬薏米同竹蔗茅根系佢哋嘅自家制饮品,今次就试咗左一杯水果系列「情
🌶辣辣招牌二人套餐$488
▪️前菜
🌶酸辣红海蜇花
🍗川味口水鸡
酸辣红海蜇花口感丰富,食落去爽脆开胃
招牌口水鸡鸡肉嫩滑,辣度刚刚好,配上花生粒层次感十足
🐟招牌祥仔酸菜鱼
🍤宫保虾仁
虾仁嘅份量都唔少,味道甜甜地,𩠌饭一流
🫓自家酸菜炒肉末配薄饼
🥦干锅福建椰菜花
🧆酒酿桂花汤圆
🍋情迷百香$48
🥑牛牛$58
餐厅亦有提供多款特饮选择,据店员介绍柠檬薏米同竹蔗茅根系佢哋嘅自家制饮品,今次就试咗左一杯水果系列「情迷百香」,其实即系百香果梳打,味道清新不会太甜,有助解腻
「牛牛」以牛油果、牛奶及炼奶制成,饮落去重奶香但不会腻,钟意牛油果嘅朋友仔千祈唔好错过啦