2018-03-18 178 浏览
大伯生日,老人家嗜中菜,我地就带咗佢去忠记私房菜庆祝!私房菜位于渣甸中心,星期六未够七点已经满一半客人,基本上唔订位都冇得食!餐牌嘅菜式极多,煎炒煮炸煲乜都有!我地四个人就点咗四个𩠌!椒盐黄金豆腐 - 呢个豆腐外脆内软,又够惹味,粒粒饱满,正!芥末蒜泥牛脷 - 平时食饭去叫牛脷,通过得好少,不过呢度唔同,劲足料,芥末出其地夹,又刺激,加埋蒜香食,好正喔!粟米黄金斑块 - 呢个唔系平时碟头饭𠮶啲斑块,系符合商品说明条例嘅斑块粟米汁好清香,斑块炸到好脆,简直唔平凡,系好好味!竹笙罗汉上素 - 食得太多肉,系时候要食返啲菜,呢个上素有我最钟意嘅竹笙,又唔会太寡冇味,值得大家一试㗎!食物嘅价钱真系好抵,仲要喺铜锣湾,食物质素同大酒楼冇分别,推荐!私房菜真系一个好地方!

餐牌嘅菜式极多,煎炒煮炸煲乜都有!

我地四个人就点咗四个𩠌!

私房菜真系一个好地方!
2018-03-05