2017-12-03 325 浏览
系东京筑地食过鮨勘,当时见唔太多人排队就试下,原来佢系尖沙咀都开左餐厅!心情麻麻地一于去揾返东京既味道,食完果然开心返好多!第一味到既系玉子烧,3旧大约50几蚊到,东京就一旧100yen大约港币7蚊到,预左比东京贵既,只要食得返东京个味就得,结果好满足呀,味道好似,上黎又够热,甜甜地好好味!一定要食既系拖罗呀,我最钟意中拖罗,入口即融,够肥美,同东京食既一模一样!大拖罗就腻左少少,三文鱼寿司都好味,仲有叫个三文鱼腩刺身不过就唔够肥美,赤海虾同帆立贝都中上,蟹脚蟹膏就鲜甜好味可以一食!一上黎,哗超长呀,我成条放入口,好有口感,又烧得好香,脂肪分布均匀,正!不过个人钟意鳗鱼多过穴子,如果佢鳗鱼都有咀长就好啦。佢d茶都几好饮,带位既侍应姐姐仲系著和服架,好养眼,下次当我再唔开心个阵就再黎食野,试佢既鳗鱼饭同海鲜丼先!食完开心返哂呀
玉子烧

穴子寿司