2024-06-12
马六 (荃湾)今日心血来潮想食间新加坡菜!成日行荃湾都经过千色汇一楼见到有间叫马六既餐厅今日一于去试吓😍一上扶手电梯右转就见到!餐厅外表好优雅,营造出一种高雅、精致氛围😍🫶咁坐底就叫左咖喱猪扒配米饭、海南鸡饭、冻手工拉茶、冻香茅橙茶、脆炸芝士(2件)、鸡肉串烧(2串)跟餐冻饮都系加3蚊好抵呀☺️前后夹埋都唔洗$200🫶🤣又可以叫咁多款小食!咖喱猪扒配米饭猪扒外层酥脆,内部则嫩滑多汁。猪扒口感丰富,有咀嚼韧劲同埋肉质好柔软☺️再配上适中辣度既浓烈咖喱汁!仲想食多碗🤣海南鸡饭鸡肉嫩滑再配上三色酱,可以随心情去点自己想食既味道👅鸡肉皮薄肉靓!仲有紫菜汤好清甜,可以作为前菜饮下开开胃😍冻手工拉茶甜度适中,奶同茶相撞出黎既味道都好平均~同平时饮开既茶餐厅奶茶唔同~ 茶底都好泰式感觉!超独特超好饮冻香茅橙茶外表似足冻柠茶🤣只系换左两大块橙皮!但似落就好新鲜😍估唔到都咁好饮咁开胃脆炸芝士估唔到咁抵可以食到2大条烤芝士!入面好耐芝士呀😍外皮都好脆鸡肉串烧鸡肉🍗超级入味,烧得岩岩好唔会太熟,好嫩好多水☺️值得再试呀🫶地址:荃湾众安街68号荃湾千色汇I 1楼1023A号舖
马六 (荃湾)
今日一于去试吓😍
跟餐冻饮都系加3蚊好抵呀☺️
前后夹埋都唔洗$200🫶🤣又可以叫咁多款小食!
咖喱猪扒配米饭
海南鸡饭
仲有紫菜汤好清甜,可以作为前菜饮下开开胃😍
冻手工拉茶
冻香茅橙茶
外表似足冻柠茶🤣只系换左两大块橙皮!
但似落就好新鲜😍估唔到都咁好饮咁开胃
脆炸芝士
估唔到咁抵可以食到2大条烤芝士!
入面好耐芝士呀😍外皮都好脆
鸡肉串烧