2021-09-18
系西环食完饭食得太饱就去左行左阵先返屋企,中途想食甜品就揾左依间系水街既「滔滔甜品」,会四围揾食既话,去过西环既对依条街应该都唔会陌生,因为条街都有几间几出名嘅舖头。入返正题,去到「滔滔甜品」都见到有几个人等紧位,加上佢舖位其实都算几细,所以佢应该同隔离餐厅合作,可以入隔离餐厅坐低食野。入去之前要叫定食咩先,见到menu有个冰烤紫薯雪糕系列,讲到系必食咁所以就叫左「仙草紫草园」。等左大约5分钟就已经有得食,见到个雪糕同芋圆都非常吸引已经忍唔住要即刻试下个紫薯雪糕,个雪糕都几creamy同埋真系有好香既紫薯味,最紧要系真系有一粒粒紫薯既口感,半溶既时候食捞埋啲芋圆食真系好好食🥲配埋黑糖水晶同红豆成个感觉系绝配,大家经过既时候一定要去试下!个人评分(满分为5)味道:😉😉😉😉😉环境:😉😉😉员工友善度:😉😉😉😉CP值:😉😉😉😉
个人评分(满分为5)
味道:😉😉😉😉😉
环境:😉😉😉