2019-12-20 1225 浏览
想食好耐既方荣记沙嗲边炉,终于约好去食,但我迟收工,去到朋友已经开始食紧,唉~呢度系室内大排档 feel,枱同枱之间都有空位但唔算好阔落,全部坐圆椅,拎住大袋会有 d难放。不过尼得呢度都系食个风味,同埋最主要个沙嗲汤底姐~一尼到就食左好多蚌类,都几好食,不过唔系特别吸汁。之后食左佢呢度独有既炸鱼皮,觉得惊为天人!佢系连骨都炸埋,成旧好酥脆,完全唔同平时既鱼皮,好食到即刻叫多碟!平时食麻辣汤,烚菜会好辣同易浊亲,但落沙嗲汤就唔会,仲好好味又索味。另外鹅肠都系一个唔错既索汁选择~最后最后,系一定要食公仔面~睇 ig 相朝思暮想就系沙嗲公仔面哈哈。明明已经饱饱地,望住个挂满汤既公仔面,依然口水直留~ 不过亦有人话一开头就食公仔面先会好 d,沙嗲汤最浓最够味。总括尼讲都几好食,系地点唔就脚,难 d 有决心再尼二访啰

难放。不过尼得呢度都系食个风味,同埋最主要个沙嗲汤底姐~

一尼到就食左好多蚌类,都几好食,不过唔系特别吸汁。

总括尼讲都几好食,系地点唔就脚,难 d 有决心再尼二访啰
2019-10-23