2016-08-29 167 浏览
朋友推荐左呢间烧肉店好耐,今次一行三人去试试呢间烧肉店,因为推荐呢间烧肉店既朋友都系比较识食既人,所以我地都抱住好期待既心情去试。烧肉店位置好方便,地铁站出去,行几分钟已到,出面泊车亦都好方便。环境都好干净整洁,唔会有好油烟既感觉,坐得都好舒服。店员服务态度好友善,而且等待食物的时间都唔算好耐。我地点左个黑毛和牛组合,里面有极级牛肋肉,和牛肉胸腹肉,黑毛和牛脸颊肉,可以试到多款牛肉,价钱亦都很合理(HKD238)而且肉质是属上级,油脂好平均,烧落去好香,入口即溶又嫩滑😍,非常美味,超级值得推荐。另外,我地都点左个广岛蚝清酒烧,有清甜海水味。刺生沙律好清甜新鲜,酸酸既酱汁好开胃,原材料好好。厚烧豚肉果阵都会惊好难烧,但我地先烧两面,再剪开烧烧,唔会太韧,腌料入味,食落味道浓厚。蔬菜我地就选了翠肉瓜,粟米,枝豆,粟米同翠肉瓜烧出黎系真系好食好多,另外,枝豆系must 食既一道菜,上面有盐味调味,口感唔错比出面好多日本店既枝豆好食好多!
  • 黑毛和牛组合