今日黎到一间令我觉得好惊艳既中餐厅, 高质到一路食一路赞不绝口!!!餐厅位于佐敦, 交通方便, 出地铁行唔洗几分钟就到~~黎食最好要BK定位呀, 6点几入座已经有唔少人, 仲好快坐满, 好旺好热闹呢服务方面要赞下~ 店员服务非常周到, 亲切有礼, 随时关心客人需求, 无论系点菜, 加水定换碟, 佢哋都非常细心同及时呢个用餐体验感觉好好~~食物选择方面超丰富!!! 可以讲话应有尽有~~特别系有好多餐厅独有既特式菜式姜葱龙虾银丝煲 $588一上枱整只澳洲龙虾真系好吸睛, 大大只非常澎湃每件龙虾都系啖啖肉, 肉质鲜甜, 爽口弹牙, 鲜嫩多汁银丝煮得刚刚好, 每条炒得干爽之余仲吸收晒龙虾汁既精华, 口感爽弹美味!!南非鲍鱼啫啫鸡 $498南非鲍鱼大只兼厚肉, 鲍鱼味道浓郁鲜甜, 质地鲜嫩弹牙~~ 无论系口感定味道都绝对系鲍鱼界既皇者!!!啫啫鸡肉质幼嫩多汁, 配上浓郁既酱汁, 口感绝佳蜜汁脆烧鳝 $268呢个菜式绝对系今日既主打, 食完之后令我念念不忘, 赞唔停呀!!!烧鳝上枱时已整齐斩切, 方便进食~~鳝鱼表面烧得金黄酥脆, 外脆内嫩~ 搭配蜜汁既甜味, 味道独特一流~鳝鱼肉质好新鲜, 超级

餐厅位于佐敦, 交通方便, 出地铁行唔洗几分钟就到~~

呢个用餐体验感觉好好~~
食物选择方面超丰富!!! 可以讲话应有尽有~~
特别系有好多餐厅独有既特式菜式

姜葱龙虾银丝煲 $588
一上枱整只澳洲龙虾真系好吸睛, 大大只非常澎湃

每件龙虾都系啖啖肉, 肉质鲜甜, 爽口弹牙, 鲜嫩多汁

南非鲍鱼啫啫鸡 $498

南非鲍鱼大只兼厚肉, 鲍鱼味道浓郁鲜甜, 质地鲜嫩弹牙~~
无论系口感定味道都绝对系鲍鱼界既皇者!!!

啫啫鸡肉质幼嫩多汁, 配上浓郁既酱汁, 口感绝佳

蜜汁脆烧鳝 $268
烧鳝上枱时已整齐斩切, 方便进食~~
鳝鱼肉质好新鲜, 超级爽口又弹牙, 而且冇乜骨, 啖啖肉好好味

呢道烧鳝系我食过最好味既鳝丫

法式蜂蜜芥末虾球 $168
虾球外表炸得金黄酥脆, 虾肉鲜嫩弹牙~~
外层包住甜蜜既蜂蜜芥末酱汁, 食起黎甜甜地唔辣既, 口感丰富又有层次感

免费饭后甜品: 牛乳布甸 & 桂花糕
牛乳布甸口感滑嫩, 带有浓郁牛奶味, 香甜可口

而桂花糕则口感绵密, 入口即溶, 桂花味道清香~~
餐厅o既服务周到, 而且食物质素出色!!
每一道菜都有精致卖相同令人难忘o既味道, 食完有好满足嘅感觉~~
非常值得推荐
  • 姜葱龙虾银丝煲