🇰🇷🇰🇷放假冇得去旅行,除咗挂住日本,都有少少挂住韩国。今次拣咗间韩国餐厅,食个炸鸡顶住瘾先。🍺🍺餐厅近apm,装修都几有韩feel,都几多人等位同拎外卖。由于食咗个几丰富嘅下午茶,只系简单叫咗一个熔岩芝士炸鸡面包同泡菜野菌炒年糕。🐥🐥原本坐低系打算叫份炸鸡,但打开餐牌见到呢个打卡必选「🧀🧀熔岩芝士炸鸡面包」,卖相实在太吸引,即时转軚。上菜外观同餐牌张相一样,炸鸡整得好香脆,最吸晴一定系𠮶个熔岩芝士包🥖🥖。无论用来点炸鸡定粟米脆片,都系绝配。最后食埋个充满芝士精华嘅法包,个法包仲要系外脆内软,真系好圆满。🌶🌶另一个炒年糕都相当好食,怕辣嘅我哋叫咗小辣,辣得来带少少甜,配合泡菜、野菌同烟靭嘅年糕,好惹味。餐牌上嘅甜品都好吸引,可惜今日食得太饱,真系冇作战能力,下次再嚟食过。

熔岩芝士炸鸡面包
泡菜野菌辣炒年糕