2023-06-11 804 浏览
呢间越南菜小店已经荣升我嘅跑马地必食👍🏻每份点餐都系即叫即整,好想再次推介俾大家👍🏻首先,必点一定系牛油鸡翼‼️价钱同一般越南菜店相若,因为order得越南小食就知一定唔平,但最紧要系好味!鸡翼即叫即炸,所以需时大约15分钟。然后厨师会用牛油煮一煮新鲜洋葱,再将炸鸡翼放入镬炒一炒。呢份鸡翼嘅奇妙之处系上碟时炸鸡翼保持到超级脆口,唔会有油浸到湿哂嘅感觉。加上牛油香中带点蒜味,非常出色!所以呢份鸡翼真系必点‼️‼️呢碗生牛肉pho上次都讲过好正!汤头浓,略嫌少少油,但唔会食得好辛苦。洋葱香叶等配料好足够,而牛肉选用安格斯牛肉,个人好喜欢呢款牛肉,因为无咁肥,又有咬口。另外今次试咗佢嘅香茅猪颈肉汤河。汤底比生牛河少咗份牛肉味,但清得嚟都好美味。加上猪颈肉非常香口,可惜选用嘅猪颈肉偏肥,喜欢肥腻口感嘅人会觉得入口即溶。但本人偏好较瘦嘅肉质,但嫩口反而觉得好似食梗肥膏。小总结💬牛油鸡翼同生牛河真系必食!(满分为🤤x5)好味指数: 🤤🤤🤤🤤🤤抵食指数: 🤤🤤🤤🤤回头指数: 🤤🤤🤤🤤🤤

越式蒜蓉牛油鸡中翼

首先,必点一定系牛油鸡翼‼️

越南河内安格期生牛肉汤河

越式香茅猪颈肉汤河

另外今次试咗佢嘅香茅猪颈肉汤河。

小总结💬
牛油鸡翼同生牛河真系必食!

(满分为🤤x5)
好味指数: 🤤🤤🤤🤤🤤
抵食指数: 🤤🤤🤤🤤