2018-06-03
人气台湾面店开到黎香港,仲系位何家千金做老板娘啊,香港人点都要黎试下既!衬平日冇咁多人就一于黎试下先!招牌三合一拌面... 好多人都拣哩款面咁就一于试下啦!我本身钟意d有咬口既面,所以就拣左硬面,的确面质几有弹性有咬口!配料就有牛筋腩、金钱肚、牛筋,当中我觉得牛筋腩最正!选用左好合适既部位,牛肉痴住少少筋位,似厚版牛展,而且炆得够淋又够入味!!招牌限定红烧三合一...店员推介我地食最近新岀既牛杂三合一,佢有别于招牌三合一,除左牛筋腩、牛肚、牛筋之外,仲加左牛板筋,第一次食牛板筋,质感原来好特别,咬开呈丝状十分有咬口!而汤底味道都几浓郁,但唔系药材味果种,而系牛味加香料味,食完都完全唔会口渴嫁!面质都几弹牙,不错不错。蜂蜜柠檬珍珠红茶... 佢既珍珠系半透明白色好特别嫁!咬落够烟韧又唔会太甜,蜂蜜柠檬红茶味道调配得刚好,夏天饮完超解渴!台式珍珠奶茶(热饮)... 热既珍珠都几烟韧,唔会浸到太淋身,奶茶有少少偏甜,奶味比茶味浓,唔想饮太甜既朋友就记住点少甜喇。