2021-12-22
朋友话山林道呢到有间隐蔽嘅小店专食串烧唔错,带我黎寻宝,估唔到一条小巷入面看似平平无奇,原来藏左一间串烧店系巷尾,唔系佢带我黎都唔识呀😯呢到主打都系食串烧饮啤酒,所以就嗌到食𩠌饱😆✨盐烧厚切牛舌🐮 $68呢个牛舌真系必点🌟🌟厚切又大件,有口感得黎但又完全唔韧,唔会净系得孜然味,牛脂分布唔错✨豚肉腐皮卷🐷$48呢个配搭未试过所以就叫左,一层豚肉包住一层腐皮,够晒大件,可以自己加啲七味粉食都几新颖✨酱烧金菇肥牛卷🍄 $48啲金菇都几多,唔似出面嘅金菇肥牛,呢到系增量版。如果多番啲汁会更好,性价比算高✨车打芝士烧扇贝 (三只)🧀 $88扇贝上面加左满满芝士粉,唔算大只,胜在芝士味够香浓,滋味😋✨汁烧墨鱼咀 🦑 $34墨鱼咀唔算太大粒,有咬口✨川式脆烧鸡软骨🦴 $28鸡软骨系食串烧必点嘅一样!28蚊有两串,仲系舖头推介,脆得黎又有肉,惹味✨烧玉子🍳 $32都几滑溜,上面搽左一层蜜糖,偏甜✨札幌芝麻香烧饺子鸡翼🍗 $49入面包左明太子馅,辣辣地,啖啖肉好正✨柒·手工啤酒 $78呢只啤酒系呢到特有嘅,黎到呢到点可以唔叫粗口啤🤩我就拣左「柒」,带少少果香甜味,比较适合女仔,容易入口整体都唔错,可以有
呢到主打都系食串烧饮啤酒,所以就嗌到食𩠌饱😆
✨盐烧厚切牛舌🐮 $68
✨豚肉腐皮卷🐷$48
✨酱烧金菇肥牛卷🍄 $48
✨车打芝士烧扇贝 (三只)🧀 $88
扇贝上面加左满满芝士粉,唔算大只,胜在芝士味够香浓,滋味😋
✨汁烧墨鱼咀 🦑 $34
墨鱼咀唔算太大粒,有咬口
✨川式脆烧鸡软骨🦴 $28
✨烧玉子🍳 $32
都几滑溜,上面搽左一层蜜糖,偏甜
✨札幌芝麻香烧饺子鸡翼🍗 $49
入面包左明太子馅,辣辣地,啖啖肉好正
✨柒·手工啤酒 $78
整体都唔错,可以有个隐世位黎啤一啤吹下水真系正,仲要系闹市,旺中带静👍🏻👍🏻